Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у наступну посјету  команданта Снага Европске уније (ЕУФОР) у БиХ генерал-мајора Антона Веселија (Anton Wessely).

На састанку у Палати Републике, саговорници су рамијенили мишљење о актуелним питањима и безбједносној ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Предсједница Цвијановић упознала је команданта Веселија да је Република Српска политички и безбједносно стабилна, те да су њене институције опредијељена за мир, стабилност и очување надлежности и уставног капацитета Републике Српске.

Такође, предсједница Цвијановић упознала је новоименованог команданта Снага ЕУ да је појачано присуство униформисаних припадника ЕУФОР-а у насељеним мјестима изазвало узнемиреност и забринутост грађана Републике Српске.  

Овом приликом, предсједница Републике позвала је на избалансиран став ЕУФОР-а и других међународних организација према два ентитета у БиХ.

Заједнички је оцијењено да је безбједносна ситуација у Републици Српској  стабилна, те указано на потребу веће сарадње и размјене информација између институција Републике Српске и Мисије ЕУФОР-а у БиХ.