Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас, у Залужанима, централној свечаности обиљежавања Дана полиције и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Предсједница Републике изјавила је да Министарство унутрашњих послова Републике Српске може бити поносно на своја достигнућа и на бројне међународне акције у којима су учествовали и показали се као важна карика.

Предсједница Српске је навела да је ово првих 30 година Републике Српске и институција које су настајале у једно тешко вријеме, али су биле опредијељене да живе у слободи, да добију слободу и да свим будућим генерацијама остане та слобода.

„Од 30 година постојања наше полиције, 26 година прослављамо у миру и слободи и желимо да захвалимо свим припадницима полиције који су дали своје животе и заједно са Војском Републике Српске поднијели велики терет током рата, трудећи се и настојећи да одбране слободу у којој ми данас живимо“, поручила је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић је нагласила да грађани Републике Српске имају огромно повјерење у МУП, али и очекивања.

„Из тог разлога институције, превасходно Влада Републике Српске, опредијељене су да јачају наше безбједносне капацитете, да раде на побољшању материјалног положаја, али и статусног положаја сваког полицајца и полиције у цјелини“, истакла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је напоменула да су пред свима нама велики изазови, те да се у сусрет тим изазовима може ићи само онда кад постоји јака, способна и опредијељена Полиција Републике Српске.

„Оно што ме радује као предсједника Републике је чињеница да постоји и уважавање и повјерење у Полицију, те да сваке године постоји све већи интерес младих људи који желе да постану полицајци, који су се опредијелили за једну тако часну професију, али и напорно и тешко занимање“, рекла је предсједница Српске.

Честитајући свим припадницима Министарства унутрашњих послова велики празник, предсједница Цвијановић је нагласила да је 30 година МУП-а велики јубилеј за све који живе у Републици Српској.

Предсједница Републике Српске је изразила жељу да Полиција Српске буде све јача, као и да све јача буде Република Српска.

„Сигурна сам да ће се то дешавати у наредном периоду и да су ово тек неки наши почеци онога што желимо да остваримо и реализујемо за нашу Републику“, нагласила је предсједница Републике.