Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Бањалуци конференцији ““Know How”, коју је организавало Удружење младих економиста (УМЕК).

Предсједница Републике Српске је нагласила да је Удружење младих економиста Српске посвећено промоцији домаће производње и предузетништва, што је у интересу Владе и институција Републике.

Предсједница Српске је истакла да је важно дати сваку врсту додатног полета, енергије и подстицаја ономе што раде овдашњи привредници у овако тешким економским временима.

Предсједница Републике је изразила задовољство због рекордног броја запослених, као и сарадњом представника невладиног сектора и институција Српске на проналажењу најбољих рјешења за актуелну кризу наметнуту сукобом у Украјини који има негативне економске и друге ефекте по цијели свијет.

Предсједница Републике Српске је додала да су од изузетног значаја мјере Владе Српске које подразумијевају повећање личних примања људима да би могли изаћи на крај са проблемима раста цијена и инфлације.

„Ово је велика криза коју нисмо изазвали, али је као и до сада морамо заједно проћи и преходати. У том смислу захваљујем се пословној заједници која ради са Владом, социјалним партнерима и свим удружењима која се труде да дају допринос, размијене мишљења, искуства и знања. Сарадња је јако важна јер смо до сада сваки пут имали добре резултате и успјели да пронађемо одговарајуће мјере и рјешења за кризе које су се дешавале, међу којима је и пандемијска“, рекла је предсједница Цвијановић.