Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у  Дугој Њиви код Модриче обиљежавању 29 година од операције „Коридор”.

Предсједница Републике Српске истакла је да је снага Републике Српске у јединству, што је показала за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, али и у мирнодопско вријеме.

Предсједница Републике је нагласила да Српска поштује борце који су је одбранили и погинуле који су животе дали за њену слободу.

„Морамо бити поносни на оно што смо успјели и зато Републику Српску морамо чувати“, изјавила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је нагласила да је Република Српска данас цјеловита, има економски и сваки други вид живота.

Предсједница Републике Српске је истакла да је снага Републике Српске у јединству, што је ово друштво успјело да покаже онда кад су му сви предвиђали крај за вријеме рата, али и у мирнодопско вријеме много пута када су предвиђали и жељели финансијски колапс, да нема Српске, да је нејака и да се не може никоме политички супроставити.

„Жељели су да погнемо главу! Ми то никада нисмо радили! Показали смо да и у овој кризи, али и раније за вријеме тешких поплава, као и за вријеме велике свјетске економске кризе, да можемо да останемо на ногама. Увијек смо ишли напријед и грабили према циљу“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је оцијенила да се наивност скупо плаћа и да Република Српска не смије бити наивна политички, нити на било који други начин.

„Наша снага је у окупљању и док се будемо окупљали као данас овдје, али и на осталим нашим стратиштима, значи да ћемо бити јединствени“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске рекла је да је задатак свих да Републику Српску чувају и да буду остварени задати циљеви.

„Никоме не желимо зло, али морамо бити поштовани. Приоритет јесте Република Српска и сјећање на све који су је стварали, али и на 12 беба које је неко, нажалост, 1992. осудио на смрт“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Цвијановић је рекла да не смију бити заборављени борци који су учествовали у пробоју „Коридора“ и додала да је Република Српска гарант слободе.

„Зато вас позивам да се окупимо! Будимо јединствени и чувајмо нашу слободну Републику Српску!“, истакла је предсједница Српске.