Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Добоју свечаној академији поводом 70 година рада Болнице “Свети апостол Лука”.

Предсједница Републике Српске је оцијенила да је ово велики јубилеј, 70 година постојања важног дијела здравственог система, те подсјетила да је болница у Добоју прошла кроз различите фазе и тешка времена.

Предсједница Републике је истакла да је радује да се, када се обиљежава јубилеј, говори о томе да ће у оквиру задатих рокова овај град добити један модеран здравствени центар.

„Вјерујем да ће Добој са новом болницом бити сасвим другачије препознат. Добој нуди велике могућности, има велике капацитете и потенцијале. То јесте дуг институција Републике Српске према нашим грађанима, здравственим радницима и регији“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике нагласила је да је радује то што је у Републици Српској у протеклих десетак година остварен зацртани циљ – да свака регија има модерну болницу у којој ће постојати најсавременија опрема, гдје ће људе упућивати на додатне едукације, вршити разне размјене, привлачити стручњаке, упућивати домаће кадрове на усавршавање да би здравствени сектор био све модернији.

Предсједница Републике Српске је захвалила свим медицинским радницима, за које је рекла да су поднијели тежак терет не само у доба рата, који је био изузетно тежак, већ и у новије вријеме.

„Носили су се са пандемијом на најбољи могући начин, и ми и пацијенти им дугујемо велику захвалност“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске је упутила честитке свим здравственим радницима, појаснивши да сваки пут када се обиљежава овако важан јубилеј, да се он односи на све медицинаре.

Предсједница Српске је указала на важност да се сви други сегменти друштва и заједнице унапређују, те подсјетила да су поред болнице, на простору Добоја и обнова школа и других објеката, односно свега што треба да служи грађанима.

Предсједница Цвијановић је подсјетила на улагања у путну инфраструктуру, када је у питању ауто-пут, повезивање свих дијелова Републике Српске, веза са Србијом која је планирана, као и веза са Хрватском.