Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Добоју свечаној академији поводом Дана града.

Предсједница Републике Српске рекла је да је Српска снажна онолико колико су снажне њене локалне заједнице, те нагласила да ће Добој, који је реализовао мноштво добрих пројеката, и даље имати подршку републичких институција.

Предсједница Цвијановић у обраћању је истакла да је празник Добоја – празник цијеле Српске.

„И да улажемо у Српску и у сваку општину. Поносна сам на то шта смо до сада урадили у Добоју, на мноштво добрих пројеката и захвална сам људима који су на локалном нивоу препознали потребе грађана и делегирали добре пројекте републичким органима у смислу да они буду спроведени“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић је у обраћању оцијенила и да је градска власт одговорна према грађанима, као и републичка, те да треба ићи путем развоја упркос пандемији.

„Српска је у том смјеру показала жилавост и своје капацитете. У томе је снага Српске“, рекла је предсједница Цвијановић и захвалила људима из здравственог сектора који су помогли у вези са пандемијом вируса корона.

Предсједница Републике је нагласила да ће Добој и даље имати подршку републичких институција, те истакла да је потребна та веза локалног и републичког јер без тога нема рјешавања проблема на локалном нивоу.

„Важно је да се ослањамо једни на друге и имамо стабилне локалне заједнице, чиме је свијетла будућност цијеле Српске. Живио Добој и живјела Српска!“, поручила је предсједница Цвијановић.