Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је вечерас, у Центру за културу и образовање, свечаној академији поводом обиљежавања Дана Града Лакташи.

Предсједница Републике Српске истакла је да су Лакташи перспективан град који се развија уз помоћ институција Републике Српске и честитала је добијање статуса града, што ће, како је рекла, отворити нове перспективе.

Предсједница Републике је оцијенила да је локална управа показала велику агилност и спремност да делегира пројекте важне за развој Лакташа.

„Влада Републике Српске, предсједник Републике и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик ће чврсто стајати уз оно што јесу потребе свих локалних заједница у Републици Српској“, истакла је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство што ће у Лакташима бити изграђен модеран средњошколски центар.

„Задовољна сам и срећна што смо у претходном периоду реновирали и оспособили неке школе и повећали капацитет вртића. Има још амбициозних планова за вртиће што ће заједно радити Кабинет предсједника, Влада Републике Српске и локална заједница“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је истакла да је сјајна будућност Лакташа у којима је концентрисана пословна иницијатива.

„Значајан је привредни раст Лакташа, а институције Српске ће подржати све локалне заједнице и свако мјесто у Српској“, изјавила је предсједница Српске.

Предсједница Републике је пожељела Лакташима и његовим становницима даљи напредак.