Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас свечаном отварању Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Предсједница Републике рекла је да је Клиника за кардиохирургију, као прва таква клиника у Републици Српској велики заједнички успјех институција Српске и грађана.

„Као становник Републике Српске срећна сам што унапређујемо наш здравствени систем. Као предсједник Републике Српске поносна сам што Српска има капацитет да извршава и завршава велике послове за грађане који у њој живе“, изјавила је предсједница Цвијановић. Предсједница Српске је подсјетила и на прва улагања којима је отпочела модернизација УКЦ-а, али и остала улагања, прије више од десет година.

„Тада је Милорад Додик био предсједник Владе Републике Српске и покренули смо велики пројекат изградње регионалних, модерних болница широм Српске“, рекла је предсједница Републике и констатовала да је тај посао данас завршен и да данас у Српској постоји модерна мрежа болница. Предсједница Цвијановић је нагласила да је огроман успјех на УКЦ-у Српске имати модерну клинику, каква је данас и отворена.

Предсједница Српске је истакла да Универзитетско клинички центар не припада само Бањалуци, него свим грађанима Републике Српске. „Ово је нешто што треба да дијелимо и ово је нешто што ћемо подијелити са свим нашим општинама, градовима  да доприноси свима који требају овдје да пружају услуге или да их користе“, изјавила је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је истакла да здравствени радници заслужују боље услове рада, те да је, колико због пацијената, толико и због њих све и урађено. „Наша Република Српска заслужује да имамо развијено здравство, да улажемо“, рекла је предсједница Цвијановић и посебно захвалила здравственим радницима, без којих, како је навела, ништа не би било ни могуће.

„Није важна ни нова зграда, ако немате човјека. Ми имамо у здравству људе и треба то да цијенимо. Треба то да поздравимо“, поручила је предсједница Српске. Предсједница Републике је нагласила да само заједништво доприноси унапређењу свега, те да је, осим улагања у здравство, улагано и у путеве, ауто-путеве, школе, вртиће широм Републике Српске.

„Нека ово служи на понос свима нама. Честитам нам и честитам Републици Српској за овај велики подухват. Само злонамјеран, може да остане злонамјеран и да не разумије колико ово значи за нашу будућност“, закључила је предсједница Цвијановић.