Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас званичном почетку радова на реконструкцији пута Фоча – Шћепан Поље. Предсједница Републике Српске изјавила је да је актуелна власт на дневни ред ставила реализацију свих вишедеценијских капиталних пројеката у Српској које претходне власти нису реализовале.

„Поносна сам што припадам политичкој генерацији оних људи који су успјели да овако нека тешка питања и стратешке пројекте ставе на дневни ред институција и да крену са њиховом реализацијом“, рекла је предсједница Српске. Предсједница Цвијановић је указала да је ријеч о пројектима који су више деценија планирани, али да их ниједна претходна власт није реализовала.

„Ту спадају и превој Чемерно, Бук Бијела, овај пут овдје, ауто-пут који повезује Бањалуку са Београдом“, навела је предсједница Републике и изразила увјерење да ће и реконструкција дијела магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље бити завршена у предвиђеним роковима. Предсједница Српске је констатовала да ће овај пут представљати нову димензију за све грађане Републике Српске, за привреду, а посебно за развој туризма.

„Овим показујемо и потентност институција Републике Српске, могућност да улажемо своја средства чак и онда када су нам други обећавали и завлачили нас кроз процедуре и обећања. Одлучили смо да идемо сами у овај пројекат и сигурни смо да ћемо га успјешно и завршити“, истакла је предсједница Цвијановић.