Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствује у Букурешту Регионалном молитвеном доручку који организује Парламент Румуније.

Овај догађај окупио је представнике политичког, привредног и невладиног сектора из земаља Југоисточне Европе, Сједињених Америчких Држава и земаља Европске уније, с циљем успостављања боље сарадње између земаља региона.

Предсједница Цвијановић учествовала је на пленарној сесији о теми:  „Лидерство у политици, образовању и дипломатији у контексту одрживог мира у друштву“.

Претходно је предсједница Републике разговарала  са послаником у румунском Парламенту и предсједником Савеза Срба у Румунији Огњеном Крстићем.

На састанку у Парламенту Румуније, којем је присуствовао амбасадор БиХ у Румунији Славиша Ћеранић, предсједник Савеза упознао је предсједницу Цвијановић о положају припадника српске заједнице у Румунији, изазовима са којима се суочавају, те перспективама опстанка српске мањине у Румунији. 

Предсједница Цвијановић изразила је задовољство опредјељењем српске националне мањине у Румунији да, окупљени око Савеза Срба и Српске православне епархије темишварске, и кроз политичке процесе активно дјелују на очувању етничког идентитета, матерњег језика и свих права која припадају мањинама.