Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадорком Њемачке у БиХ Маргрет Убер /Margret Uebber/.

Предсједница Цвијановић и амбасадорка Убер размијениле су мишљења о актуелним политичким и економским приликама у Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција, са посебним акцентом на 14 приоритета садржаних у Мишљењу Европске комисије.

Овом приликом је истакнуто да је Српска посвећена европском путу, уз пуно уважавање њене Уставом дефинисане позиције, те у складу са правилима усаглашеног механизма координације између различитих нивоа власти у БиХ.

Током састанка је било ријечи и о тренутној епидемиолошкој ситуацији, набавци вакцина против вируса корона, те спровођењу мјера и неопходних реформских процеса у циљу ублажавања негативних ефеката пандемије на привреду.

На састанку је констатовано да је Њемачка важан спољнотрговински партнер Републике Српске, те изражена спремност да сарадња у наредном периоду буде додатно унапређена, како у сфери економије, тако и у бројним другим областима.