Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у свом кабинету са директором болнице „Свети Врачеви“ Бијељина Златком Максимовићем.

На састанку је разговарано о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Семберије и Републике Српске, као и  о досадашњем процесу набавки вакцина и имунизацији становништва.

Предсједница Републике Српске је оцијенила да је епидемиолошка ситуација у Српској и даље сложена, нагласивши да су републичке институције реаговале правовремено, те да је улагање у здравствени сектор дало резултате.

Током састанка, предсједница Цвијановић је истакла да високо цијени труд и пожртвованост свих здравствених радника у Републици Српској током пандемије изазване вирусом корона, те се придружила њиховим апелима упућеним грађанима Српске да се, у циљу заштите свог и здравља својих породица, вакцинишу.

Овом приликом, директор Максимовић уручио је предсједници Цвијановић монографију „Наша борба са ковидом“, насталу са циљем упознавања стручне и шире јавности о доприносу здравствених радника бијељинске болнице „Свети Врачеви“  у борби са  пандемијом вируса корона.

Монографија „Наша борба са ковидом“ прва је у Европи овог типа, а  штампана је на три језика: српском, руском и енглеском.