Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са министарком просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић и директором Републичког педагошког завода Предрагом Дамјановићем. 

На састанку у Палати Републике разговарано је о Стратегији развоја предшколског, основног и средњег васпитања и образовања за период 2022-2030. године, који је нови свеобухватни документ образовних политика за период од осам година. 

Неки од стратешких циљева дефинисаних овим документом су повећање броја дјеце обухваћених предшколским васпитањем и образовањем, као и програми стручног усавршавања васпитно – образовних радника.

Предсједница Цвијановић овом приликом је истакла да подржава сваку иницијативу и пројекат који има за циљ унапређење васпитно-образовног рада, побољшање услова и проширење капацитета у школама и вртићима, као и манифестације које подстичу рад са надареним ученицима. 

На састанку је подржана иницијатива о оснивању двије основне школе, на подручју Источног Новог Сарајева и бањалучког насеља Паприковац, те договорена сарадња у организовању кампова за младе таленте.