Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић борави у званичној посјети Мађарској, у оквиру које се данас састала са мађарским министром спољних послова Петером Сијартом.

На састанку је потврђено пријатељство Мађарске и Републике Српске, као и опредијељеност ка даљем унапређењу политичке и економске сарадње.

Током састанка је разговарано о тренутној ситуацији у БиХ и региону, мигрантској кризи, те европским интеграцијама и политици проширења ЕУ.

Овом приликом, предсједница Српске изразила је захвалност Влади Мађарске на солидарности и помоћи у борби против вируса корона.

На састанку је било ријечи о успостављању фонда за подршку привредним субјектима из Републике Српске у различитим секторима.

Саговорници су се усагласили да би отварање Представништва Српске у Будимпешти представљало капацитет за додатно јачање политичке и економске сарадње, као и културних веза Републике Српске и Мађарске.

Састанак са министром Сијартом представља наставак интензивне сарадње званичника Српске и Мађарске, након недавне посјете српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.