Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у свом кабинету са представницима Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

На састанку је разговарано о плановима, активностима и приоритетима студентских организација у наредном периоду, као и актуелним питањима из домена високог образовања, уписне политике, студентских права и стандарда.

Овом приликом, представници студената упутили су позив предсједници Републике за учешће на студентској конференцији под називом „Тридесет година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву“.

Предсједница Цвијановић је истакла да подржава  сваку добру иницијативу која дође од представника студената и поздравила организовање тродневне конференције која ће, како је најављено, окупити 500 студената јавних универзитета у Републици Српској.

Предсједница Цвијановић је нагласила да улагање у науку и образовање представља најсигурнију инвестицију у будућност Републике Српске, те изразила чврсту опредјељеност институцијa за унапређење квалитета и развој високог образовања, студентског стандарда и положаја студената.