Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Кнежеву са руководством општине.

Предсједница Републике Српске изјавила је да ће бити настављена реализација важних пројеката за ову општину, те да ће се у вези са раније узетим кредитом Инвестиционо-развојне банке Републике Српске пронаћи модел који више неће оптерећивати општински буџет.

Предсједница Цвијановић је рекла да је намјера да се ова општина финансијски ојача да може сама да рјешава инфраструктурне и друге приоритете.

„То ће бити учињено тако што ће се постићи другачији кредитни аранжман с намјером да се скину износи рата или да се продуже рокови на том плану, чиме ће бити лакше организовати и финансирати општински живот“, истакла је предсједница Републике.

Предсједница Српске је навела да ће бити настављена санација велике спортске дворане, за шта је обезбијеђено 200.000 КМ.

Предсједница Цвијановић је напоменула да су прошле године из Буџета предсједника Републике Српске издвојена средства за градњу вртића, те додала да ће на том плану бити издвојен додатни новац за спољашње уређење ове предшколске установе и прављење игралишта за дјецу.

Предсједница Републике Српске је рекла да је Влада Српске већ одобрила 300.000 КМ за локалну путну инфраструктуру.

„Све ово што радимо заједно са општином допринијеће рјешавању суштинских проблема становништва Кнежева. Захвална сам овим људима који предано раде и труде се да воде општину, сарађујући са властима Српске и кандидујући одређене пројекте према републичким институцијама. Дакле, кроз сарадњу локалних и републичких власти, рјешавамо проблеме у овој општини“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Састанку су присуствовали и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министарка финансија Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић и вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.