Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са руководством општине Лакташи.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је општина Лакташи примјер успјешне локалне заједнице, која има стабилан буџет у износу од 17,5 милиона КМ.

„Институције Републике Српске су на услузи Лакташима, али и свим локалним заједницама у Српској“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је исказала задовољство због пројеката који су реализовани у овој локалној заједници, а на данашњем састанку разговарано је о многим пројектима који треба да се реализују у наредном периоду.

Предсједница Српске је рекла да су институције Републике Српске на услузи локалним властима у свим општинама.

„Радује ме што су, уз неке важне инфраструктурне пројекте саобраћајне природе, направљени планови за област предшколског и средњошколског образовања. То су пројекти од изузетне важности и значаја за све родитеље који живе овдје“, рекла је предсједница Цвијановић и додала да су одређене фирме показале интерес да буду дио активности везаних за обезбјеђивање мјеста у вртићима.

Предсједница Републике је истакла да Лакташи имају туристичке потенцијале и бањско-туристичке центре који представљају добру прилику за запошљавање и привлачење туриста, посебно у години пандемије.

„Влада Републике Српске је расположена да, заједно са локалним властима, реализује све оно што је потребно да би се било спремно за период послије пандемије“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је поновила да је задовољна стабилношћу општинског буџета у Лакташима и што постоји добра сарадња са републичким институцијама, као и чињеницом да су локалне власти усмјерене на унапређење живота и развоја ове општине.

Предсједница Републике је поручила да ће институције Српске и даље бити на располагању локалним заједницама у пуном капацитету.

Састанку су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.