Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са руководством општине Угљевик.

Предсједница Републике поручила је да нема развоја локалних заједница ако не постоји добра сарадња са републичким властима, те најавила наставак улагања из Кабинета предсједника Републике у школске објекте и заједничку борбу за унапређење услова живота на селу.

Предсједница Цвијановић је рекла да је на састанку са општинским руководством било ријечи о саобраћајној инфраструктури, те додала да би и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић ускоро требао да посјети Угљевик.

Предсједница Српске је навела да општина има велику корист од Термоелектране, с обзиром на то да се велики дио средстава локалног буџета добија из ренте од тог предузећа, која је велики послодавац и због којег овај крај живи стабилно.

„Интересовало нас је како се ствари одвијају када је ријеч о санацији и адаптирању одређених школских објеката. Начелник ме упознао да су они, у мање-више, добром стању и да углавном овдје има и сеоских школа, које добро функционишу. Наша је брига и да се услови живота у сеоском подручју поправе или изједначе са условима живота људи у урбанијим подручјима. Заједно смо на том задатку“, изјавила је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је нагласила да ће и у наредном периоду из Кабинета предсједника Републике бити издвајања за школске објекте.

„Радује ме да се отварају нова мјеста у вртићу, то је неопходно за локалну заједницу у којој је солидан број запослених људи“, рекла је предсједница Српске.