Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са савезном министарком за Европску унију и уставна питања Републике Аустрије Каролином Едштадлер /Karoline Edtstadler/. 

Саговорнице су размијениле мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, процесу европских интеграција, као и перспективи добијања кандидатског статуса за чланство у Европској унији. 

Овом приликом, предсједница Цвијановић је истакла да су институције Српске посвећене европском путу, те да од ЕУ и земаља чланица очекују реалистичан и принципијелан приступ према БиХ, као и пуно уважавање њене уставне структуре. 

Током састанка, предсједница Српске је нагласила важност очувања мира и стабилности, те ефикасног превазилажења политичких изазова у БиХ путем унутрашњег дијалога представника свих конститутивних народа. 

На састанку је констатовано да је Аустрија значајан спољнотрговински партнер Републике Српске, те изражена опредијељеност ка даљем унапређењу привредне сарадње.