Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Вашингтону са сенаторима и члановима Комитета за спољне послове, Роном Џонсоном  /Ron Johnson/ и Џин Шахин /Jeanne Shaheen/.

Током састанка, предсједница Цвијановић упознала је сенатора Џонсона и сенаторку Шахин са тренутним политичком изазовима  у Републици Српској и БиХ, те другим актуелним темама.

Овом приликом, предсједница Републике изразила је пуну опредијељеност институција Српске за очување мирa и стабилности, посвећеност досљедном поштовању Дејтонског споразума и очувању надлежности и уставног капацитета Републике Српске.

Предсједница Цвијановић је оцијенила да je за превазилажење тренутне политичке кризе и рјешавање отворених питања која оптерећују односе у БиХ, неопходно разумијевање и унутрашњи дијалог домаћих политичких актера, без уплитања са стране.

У наставку радне посјете Сједињеним Државама, предсједница Републике састаће се са конгресменом Ро Каном, специјалним представником САД за Балкан Габријелом Ескобаром, те представницима цивилног сектора, института и привредне заједнице.