Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и начелник општине Вукосавље Борислав Ракић свечано су отворили у Вукосављу објекат Aдминистративног центра општине.

Предсједница Републике Српске изјавила је да се велики пројекти могу реализовати када заједно раде владе Српске и Србије са локалним заједницама, а доказ за то је и изградња објекта Aдминистративног центра општине Вукосавље, вриједости око милион КМ.

Предсједница Цвијановић је рекла да је ово тек један од пројеката који је реализован да би Вукосавље било развијеније, боље и просперитетније.

„До сада смо урадили путну инфраструктуру, улагали у школство и здравство, а у будућем периоду ћемо, осим пројекта водоснабдијевања, који је један од приоритета локалне управе, а тиме и Владе Српске, тражити начина да објединимо више општина да би овдје направили пословну зону и искористили предности ауто-пута“, истакла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске рекла је да је на састанку са начелником Вукосавља Бориславом Ракићем и његовим сарадницима разговарано о томе како објединити потенцијале ове и општине Модрича, те општинска руководства подстаћи да додатно покрену привредни живот на овом подручју.

Предсједница Републике је навела да је радује да има интересовања људи да у Вукосављу инвестирају у привреду и да је у претходном периоду запослен значајан број људи у два нова привредна субјекта.

„Желимо да пошаљемо поруку да је, осим инфраструктуре, граничног прелаза недалеко одавде, ауто-пута и пословне зоне која ће се градити у Вукосављу, привредницима и инвеститорима на располагању и Општинска управа са својим ресурсима“, рекла је предсједница Српске.