Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је јуче у Лакташима велики прелазни пехар побједнику Купа Републике Српске Кошаркашком клубу „Игокеа“ , који је у финалној утакмици побиједио екипу Братунца.

Предсједница Републике Српске је честитала финалистима и истакла да је Српска и у доба пандемије вируса корона у стању да ужива у спорту.

„Нажалост, нема публике, али се надамо да ће доћи и то вријеме. Међутим, то није дестимулисало играче, они су показали сјајну игру. То су добре екипе, знају и за срчаност и за стратегију, тактику и све што је потребно да зна један спортиста. Поносна сам што ми у Српској и у ова тешка времена можемо да одржавамо спорт и да вјерујемо у спортска достигнућа. Наравно, они су и најбољи амбасадори Српске“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске је нагласила да је важно имати домаће спортске звијезде, без обзира о којем спорту је ријеч, јер је то добра порука за дјецу и омладину који желе да се опробају у свијету спорта, да имају за узоре људе који предано тренирају.

„У спорту научите прво да поштујете себе и своје тимске колеге, па противника и судију и посебно публику. И све то даје сјајан резлтат и ја волим што Српска воли спорт“, рекла је предсједница Цвијановић.