Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Београду, заједно са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и представницима парламентарних политичких партија из Републике Српске, са предсједником Републике Србије Александром Вучићем.

Предсједница Републике Српске истакла је да је Република Српска загледана у Србију и захвална за подршку, али и сигурност коју јој пружа.

Предсједница Цвијановић је оцијенила да је важно да се разговара о свим темама које су значајне за Србију и Српску, а једна од њих је и именовање новог високог представника мимо процедура утврђених Дејтонским споразумом.

„Ово је била прилика и да од предсједника Србије Александра Вучића чујемо о економским успјесима Србије, која је и поред свих притисака посљедњих деценија, који трају и данас, показала да је снажна и озбиљна држава“, истакла је предсједница Цвијановић.