Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић положили су данас вијенце код спомен-обиљежја на Петровачкој цести поводом обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“.

Предсједник Републике Српске рекао је да неће бити заборављени Срби страдали на Петровачкој цести.

Предсједник Додик је истакао да на овом мјесту страдања Срба и у Другом свјетском рату и у протеклом ниједан државник до сада није био, али да су ту данас предсједник Србије Александар Вучић и он како би подстакли да буде завршен планирани објекат код споменика и да би свако знао шта се овдје догодило – да су ту побијени српски цивили без иједног разлога.

Предсједник Републике Српске је рекао да се данас на Петровачкој цести обиљежава страдање српског народа и у Другом свјетском рату, па је то поновљено и 1995. године, када су на идентичан начин убијани Срби.

„Свједочимо томе да је Србија данас јача, да је Српска данас снажна и јака и помогнута од Србије као никада до сада“, нагласио је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске је истакао да су четири општине у Федерацији БиХ гдје је већинско српско станoвништво издашно помагане средствима Србије и Српске и да ће то бити настављено и убудуће.

Предсједници Републике Српске и Србије посјетили су и комплекс са спомен-капелом који се гради у знак сјећања на српске избјеглице које је хрватска авијација убила на Петровачкој цести у селу Јањила током Погрома „Олуја“ прије 28 година.

Предсједници Српске и Србије посјетили су комплекс у пратњи Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачкoг Сергија, као и бројних званичника сусједних општина