Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић одржали су данас у Мостару састанак са представницима Срба из Мостара и Херцеговине и обећали подршку за пројекте који се у овом граду заједнички договоре, као и удружењима која прате националну политику Србије и Републике Српске.

Предсједник Додик је изјавио да је на састанку било ријечи о проблемима српске заједнице у Мостару и Херцеговини.

„Говорили смо о проблемима наше заједнице овдје и о потреби већег укључивања у друштвени и политички живот, као и окупљања око политика које прате оно што Република Српска и Србија у националном смислу раде. Такве партије и удружења имаће подршку и Републике Српске и Србије. Разговарали смо и о начелницима општина у источној Херцеговини које имају неке проблеме и тражили смо модалитет да им се помогне“, консататовао је предсједник Српске.

Обећана је подршка буџету Дрвара, као и општини Невесиње за обиљежавање манифестације 150 година од прве Невесињске пушке, а Источном Мостару за изградњу путне инфраструктуре.

Састанку су присуствовали премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, те министри из Владе Србије.

Фотографија: Кабинет предсједника Републике Српске / Борислав Здриња