Предсједник Републике Српске обишао је данас локацију на којој се гради нова болница у Требињу.

Тим поводом, предсједник Републике Српске истакао је да би ова болница требала да буде завршена за нешто више од годину дана, односно далеко прије рока.

Предсједник Додик је рекао да је овај пројекат, након Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, највећа инвестиција у здравственом сектору за шта је Српска издвојила 128 милиона КМ.

Предсједник Српске поручио је да постоји амбиција да ова здравствена установа буде регионалног карактера и привуче кориснике услуга не само са простора Херцеговине, већ и Црне Горе и Хрватске.

Предсједник Републике је навео да је ова градња једна од најквалитетнијих у посљедње вријеме и да се извођачу радова редовно исплаћују средства.

„До сада је извођачу радова исплаћено 18 милиона КМ. У ребалансу буџета за ову годину одредили смо 25 милиона КМ за овај објекат. У наредне три године биће одређено по 32 милиона КМ, а исто толико и четврте године од сада, те још пет милиона КМ када радови буду завршени“, изјавио је предсједник Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је задовољан оним што је данас видио и да вјерује да ће на прољеће, када поново буде посјетио мјесто радова, моћи да види да је значајан дио завршен.

„Људи вјерују само у оно што виде. Позивам све Требињце и оне који су мислили да је ово само нека прича, да дођу овдје и виде и будемо један тим који се радује овом успјеху“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Додик је захвалио људима који су били спремни да помогну у изради пројекта, као што је доктор Предраг Пешко.

Предсједник Српске је истакао да се сва пажња усмјерава на одабир нових доктора, специјализације и обуке, наводећи да све ово нема никаквог смисла ако не буде едукованог кадра.

„Радујем се чињеници што ће око 50 нових радника, укључујући докторе и медицинске сестре бити упослено када се нова болница заврши“, навео је предсједник Републике.