Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић присуствовали су данас приказу наоружања, опреме и способности Војске Србије у Нишу у оквиру обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Предсједник Републике Српске изјавио је да је Војска Србије спремна и способна да одбрани земљу, народ и територију.

Предсједник Додик је у име народа Српске изразио задовољство чињеницом да Војска Србије стабилизује своје потенцијале.

Предсједник Републике је истакао да је видио опремљене, обучене и што је најважније мотивисане војнике, али и опрему коју нема прилике да види на другом мјесту, наводећи да је ово нешто сасвим другачије од онога што се могло видјети прије само десетак година.

„Желим да честитам предсједнику, његовом тиму, начелнику, министру, свима укљученим за опредјељење да то учине“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је нагласио да нема слободе и слободне државе која нема сигурне оружане снаге, која нема војску опредијељену да је брани, војску која никада у историји није нападала, већ је бранила.

„Зато је важно да данас можемо да нашим људима, Србима широм свијета, који знамо да воле Србију, да кажемо да је ово заиста напредак који је несумњиво огроман и који је тражио много напора“, рекао је предсједник Додик.

Приказу на Нишкој тврђави присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, министри у Влади Србије Милош Вучевић, Братислав Гашић и Никола Селаковић и челници града Ниша.

Њима и окупљеним грађанима припадници Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Команде за обуку, 63. падобранске јединице и 72. бригаде за специјалне операције представили су дио наоружања и опреме којом располажу.