Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Крушедолу традиционалном Крајишком црквено-народном свесрпском сабору „Крушедолска звона“.

Предсједник Републике Српске изјавио је да саборовање Срба на манифестацији „Крушедолска звона“ у манастиру Крушедол на Фрушкој Гори даје снагу и промовише српски идентитет.

Предсједник Додик је захвалио Влади Србије за подршку не само овој манифестацији него за прихватање људи који су у невољи морали да напусте свој дом и дођу овдје.

„Они су и обогатили Србију а мислим да је то показало да је Србија, ма гдје Срби живјели, њихова домовина“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Додик је напоменуо да се ова манифестација традиционално одржава у оквиру манастирског здања, мјеста гдје се окупљају крајишки и Срба са простора БиХ и из Републике Српске.

„Саборовање и окупљање Срба, промоција наших вриједности, идентитета, је нешто што нас одржава и даје нам снагу“, закључио је  предсједник Додик.

Његово преосвештенство епископ сремски Василије служио је Свету архијерејску литургију у манастирској цркви Благовештења Пресвете Богородице, а потом је служен и парастос за све Србе који су погинули и нестали током 20. вијека.