Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Бијељини кључеве 12 станова за избјегла и расељена лица.

Станови су изграђени у насељу Амајлије у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја, а укупна вриједност радова са опремањем основним намјештајем је 833.000 КМ.

Предсједник Милорад Додик и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш пресјекли су врпцу на згради са становима за избјегла и расељена лица изграђене путем осигурања јавних стамбених рјешења – ЦЕБ 2, који се реализује уз помоћ кредита који отплаћује Република Српска и међународних донатора.

Предсједник Републике Српске изјавио је да је републичка власт у овом граду до сада изградила пет зграда и 59 станова намијењених избјеглим и расељеним лицима.

„Радили смо у континуитету овдје и у цијелој Републици Српској. Сутра у Невесињу се отвара зграда са 12 станова за кориснике са подручја те општине. Наставићемо да градимо све док постоји потреба за рјешавањем тог питања“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је навео да ће средства за рјешавање стамбеног питања ових категорија становништва бити, као и до сада, издвојена из буџета Српске, донација, кредита, те истакао и улогу локалне заједнице која обезбјеђује локацију и комуналну инфраструктуру.

Предсједник Републике је нагласио да је Бијељина град у којем се улаже и на друге начине, попут подстицаја за пољопривреду и у осталим секторима, да је изграђена савремена болница, а гради се и саобраћајна инфраструктура попут обилазнице око града, а сада и ауто-пута од Раче до Бијељине.