Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Палати Републике премијеру Мађарске Виктору Орбану највише одликовање Српске – Орден Републике Српске на огрлици.

Предсједник Српске одликовао је премијера Мађарске поводом Дана Републике – 9. јануара.

Предсједник Додик захвалио је премијеру Орбану што је прихватио да прими ово одликовање, које Српска додјељује великим и правим пријатељима.

„Драги Викторе, несумњиво је да је Ваш допринос велик нашој сарадњи, што је било одлучујуће да ово највише признање додијелимо Вама“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је изразио захвалност премијеру Орбану и његовом тиму на посвећености која траје.

„То нам даје гаранцију да ћемо остварити још боље резултате. Одликовање дајемо чистог срца и са пуно љубави и да би било појачано пријатељство људи, народа и наших компанија“, поручио је предсједник Српске.

Предсједник Републике Српске је истакао да су Срби и Мађари упућени једни на друге, да се разумију и сарађују на највишем нивоу, што није против било кога трећег.

„Сарађујемо на свим пољима, али развили смо велико пријатељство међу нама које желимо да пренесемо на све“, рекао је  предсједник Додик.

Свечаном уручењу Ордена у Палати Републике присуствовали су премијер Српске Радован Вишковић и министри у Влади Републике Српске, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто.