Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас заједно са Његовом светости патријархом српским Порфиријем Медицински факултет у Фочи.

Предсједник Републике, у данашњем обраћању студентима Медицинског факултета, рекао је да подршка власти у Српској неће изостати како би им били обезбијеђени добри услови за учење и за рад.

„Ви, који сте, да не кажем, посебно надарени, ви који се школујете на једном од најтежих факултета, јер ваше школовање траје перманентно, не завршавате факултет као остали студенти већ морате да идете на специјализацију и даље се усавршавате“, нагласио је предсједник Додик.

Предсједник Српске је напоменуо да су одобрена и средства за нови студентски дом, те да је то веома битно за студенте.

Предсједник Републике зажелио је успјех студентима у школовању и каријерама, рекавши да се школују за један од најплементијих послова и да управо из тог разлога треба да преузму и већу одговорност у друштву.

Предсједник Додик је нагласио да његова подршка никада неће изостати и да је поносан што је био посланик у Народној скупштини Српске која је прије 30 година донијела одлуку да у Фочи буде формиран Медицински факултет.