Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на церемонији почетка радова на изградњи Националног фудбалског стадиона у Сурчину да је овај спортски објекат знак не само грађевинског успјеха, него и националног поноса.

Предсједник Додик истакао је да је Република Српска поносна на Србију увијек када гради, јер то доживљава и као своје.

„На овај стадион, када буде изграђен, многи наши људи из Републике Српске доћи ће да навијају за нашу репрезентацију“, рекао је предсједник Милорад Додик.

Предсједник Републике истакао је да на овај начин Србија показује способност да у тешким изазовним временима и сложеним политичким околностима иде даље, гради и иза себе остави монументалне објекте, од ауто-путева до дизања укупног стандарда, а сада је на ред дошао и национални стадион.

Предсједник Додик рекао је да је важно истаћи да је све ово резултат успјешног тима који води предсједик Србије Александар Вучић, који никада не одустаје.

„Овај стадион ће бити епицентар наших спортских и репрезентативних достигнућа, а и оних других који ће се овдје организовати. Зато желим успјех Србији да настави да се развија и гради, те да успије у свему што је визија предсједника Вучића“, навео је предсједник Милорад Додик.

Предсједник Републике Српске нагласио је да без визије нема ни остварења, ни напора нације да се окрене правим друштвеним и политичким циљевима.

„Србија показује способност и Србија је спремна. Ово није само грађевинско дјело, ово је и способност да пројектујете, издате дозволе, имате контролу и урадите све што је потребно“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске честитао је предсједнику Вучићу, његовом тиму и Србији, Републици Српској, свим Србима гдје год се налазе и свим добрим људима без обзира којој вјери или нацији припадају који ће овдје долазити да уживају у спектаклима.

Предсједник Српске изразио је захвалност и великим пријатељима из Kине, који показују способност и жељу да граде заједно са Србијом и Српском.