Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Језеру да су Срби кроз историју увијек поступали најхрабрије бранећи слободу и да српски народ нема дилеме када бира између слободе и ропства.
На обиљежавању Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, предсједник Додик нагласио је да је саборност српски народ увијек одржавала сложним и јаким.

„Република Српска данас показује оданост порема циљевима Војске Републике Српске, која се борила за сваку кућу и сваки праг и у тој борби дала велику жртву“, нагласио је предсједник Милорад Додик и додао да српски народ никад не смије престати са обиљежавањем овако значајних датума.

Обиљежавање Видовдана почело је Светом архијерејском литургијом коју је у порти Цркве Светог великомученика кнеза Лазара у општини Језеро служио Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.

Команда Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука традиционално организује прославу Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и овог пука.