Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас, у касарни Топчидер у Београду, статичком приказу средстава наоружања и војне опреме Војске Србије.

Предсједник Републике Српске поручио је да су Српска и њен народ поносни због тога што у Србији виде војску која је сваке године све боље опремљена, обучена и усмјерена ка очувању мира и за Србију и за сав српски народ.

Предсједник Додик је рекао да је Војска Србије несумњиво најјача у региону, те истакао да су Република Српска и њен народ увијек уз своју матицу.

„Српски народ вјерује у мир. Српски народ у Републици Српској вјерује у Србију. Радује нас сваки напредак који Србија показује и њена способност да одбрани свој територијални интегритет и слободу српског народа“, нагласио је предсједник Српске и додао да је то чврсто опредјељење свих српских актера у политичком животу.

Предсједник Српске је навео да су заједничке Оружане снаге БиХ илузија која је склепана у оквиру неких западних расположења тога времена.

„Чињеница је да је та војска само трошковна и ничему не служи и да не можемо да имамо повјерење у њихову способност да одбране слободу српског народа, без обзира на српску компоненту у њој. БиХ је нестабилна и тешко се може стабилизовати“, изјавио је предсједник Додик.

Предсједник Републике је честитао руководству државе и Војске Србије што су у оквиру своје стратегије неутралности појачали своју одбрамбену моћ, поручивши да је несумњиво да је Војска Србије данас најјача одбрамбена снага у региону.

„И то је управо и одлика и циљ оваквих приказа и вјежби“, поручио је предсједник Додик и још једном захвалио на позиву да присуствује приказу.