Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да је Српска стабилна, нуди могућности за развој и показује упорност да изгради свој живот на традиционалним принципима.

„Желимо да развијамо наше друштво на бази својих националних интереса. Сарадња са Мађарском није усмјерена против било кога“, рекао је предсједник Додик на отварању Пословног форума у Бањалуци који је окупио више од 100 компанија, од којих више од 20 из Мађарске.

Предсједник Републике истакао је да Република Српска пружа низ могућности, међу којима је јефтина електрична енергија.

„Ниједан привредник из Мађарске нама није конкуренција, него добар партнер за осмишљавање свих послова“, додао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас у Бањалуци да су мађарски привредници добри партнери за развој и осмишљавање послова са предузетницима из Српске.

„Драго ми је што ће привредници из Мађарске данас бити у прилици да се више информишу о Републици Српској и да на бази тога креирају пословне одлуке“, рекао је предсједник Додик на отварању Пословног форума који је окупио више од 100 компанија, од којих више од 20 из Мађарске.

Предсједник Српске истакао је да премијер Мађарске Виктор Орбан упорно ради на сталном унапређењу односа његове земље и Републике Српске.

„Мађарска је земља која је подржала наш пут ка Европи. Република Српска подржава пут БиХ и овог региона ка ЕУ. Желимо на овом путу да будемо видиљиви и сачувамо институционални капацитет и они који ће са становишта својих интереса учествовати“, додао је предсједник Додик.

Према ријечима предсједника Републике, овакав став није противан било чему.

„Привредницима из Мађарске у Републици Српској нудимо низ предности. Можете да рачунате да ћемо премијер Српске Радован Вишковић и ја, али и сви који раде овдје разговарати са вама о посебним условима пословања“, каже предсједник Додик.

Предсједник Републике навео је да сваки мађарски привредник има посебне услове у Републици Српској.

„Привредницима ће бити омогућено да најбрже могуће дође до реализације послова и споразума. Република Српска може понудити вјетро и електричну енергију онима који желе да развијају реалну производњу“, каже предсједник Додик.

Предсједник Републике навео је да је Српска спремна за разговор о дугорочној испоруци електричне енегрије.

„Желимо да вас стимулишемо, а Република Српска има порез на добит 10 одсто, нема пореза на доходак. Kада се плати порез на добит привредници слободно могу располагати са остатком профита. Овакву политку нећемо мијењати а уз низ стимулативних мјера које можемо да понудимо немојте оклијевати да овдје започнете посао“, рекао је предсједник Милорад Додик.

Предсједник Републике Српске навео је да привредници из Српске и Мађарске треба да изнађу најбоље моделе сарадње.