Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је опроштајном пријему амбасадора Ђи Пинга и пријему поводом кинеске Нове године који је организовала амбасада Кине у БиХ.

Предсједник Додик изјавио је да је Кина земља која се никада није мијешала у унутрашња питања БиХ, као што то чине Америка и још неке земље.
Предсједник Додик истакао је да је сарадња Републике Српске и Кине успјешна, као и да је увјерен да ће успјешна сарадња бити настављена и са новим амбасадором, а за досадашњег је рекао да има ауторитет и да на најбољи могући начин представља своју земљу.

Предсједник Републике Српске истакао је да Кина и Ђи Пинг уважавају специфичности и не мијешају се у унутрашње ствари БиХ, што је најважнија ствар.

„Не мијеша се, за разлику од Америке и неких других који овд‌је сваки дан врве од приче како ће се умијешати у неки процес, држећи нам предавања како треба да живимо и какве одлуке да доносимо“, рекао је предсједник Додик након пријема код кинеског амбасадора.

Предсједник Републике захвалио је за немијешање у унутрашња питања БиХ и амбасадору Ђи Пингу и претходним амбасадорима, као и Кини, њиховом народу и предсједнику за разумијевање.

„Захвалан сам им и за могућност да користимо платформу `Појас и пут`“, рекао је предсједник Милорад Додик.

Предсједник Републике Српске изразио је захвалност и због изградње Термоелектране „Станари“, која је урађена кинеском технологијом и која се показала као најбоља у том тренутку.

„Не само то, него и градња болница, путева.. Болница коју смо радили са кинеским партнером `Синофармом` је завршена и мислим да ће у мају бити отворена болница у Добоју“, рекао је предсједник Милорад Додик.

Фотографија: СРНА