Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Котор Варошу са начелником ове општине Зденком Саканом свечаном отварању нове зграде Општинске управе у коју је уложено 4,5 милиона KМ, од чега је Влада Републике Српске обезбиједила 300.000 KМ.

Предсједник Српске је изјавио да је нова зграда Општинске управе у Kотор Варошу једна од најљепших управних зграда у Републици Српској.

Предсједник Додик је нагласио да је отварањем нове зграде Општинске управе из Kотор Вароша послата симболична порука да ће сада бити још функционалнија, са жељом да се страни инвеститори и бројни привредници осјећају пријатно.

„Честитам начелнику и његовим сарадницима што су се у тешка времена пандемије и других непредвиђених околности одлучили да изграде овакав репрезентативан објекат на понос свих грађана ове локалне заједнице, али и оних који долазе из других средина и овдје раде, привређују и бораве“, поручио је предсједник Републике.

Према ријечима предсједника Додика, ово је значајан пословни корак, а важну ствар представља чињеница да су сви уложили максимум напора да Kотор Варош постане још боље мјесто за живот.

Предсједник Републике је изјавио да је Kотор Варош локална заједница која константно напредује о чему свједочи и податак да је незапосленост изузетно ниска.

„Томе доприноси квалитетан рад и сарадња са институцијама Републике Српске“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Додик је напоменуо да Република Српска данас нема економских проблема и да је институционално стабилна.

„Сигурно ћемо тако и наставити. Наш циљ јесте стабилна и јака Република Српска!“, нагласио је предсједник Републике.