Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са новоименованим амбасадором Француске у БиХ  Франсоа Делмасом.

У оквиру наступне посјете предсједник Републике Српске информисао је амбасадора Француске у БиХ о ситуацији у Републици Српској и БиХ. Током разговора предсједник Додик нагласио је да ПИK није предвиђен Дејтонским споразумом, те да Kристијан Шмит није високи представник јер није именован у складу са Анексом 10 Дејтонског мировног споразума.

Предсједник Републике рекао је да је Република Српска опредјељена за Европску унију, као и за испуњење свих 14 приоритета заједно, истичући спремност Републике Српске, али и њега лично, да се та питања одмах ставе на дневни ред са партнерима који имају капацитет да то рјешавају.

Предсједник Републике Српске, овом приликом, рекао је амбасадору Француске у БиХ да је питање имовине црвена линија испод које Српска неће ићи.

Предсједник Милорад Додик пожелио је новоименованом амбасадору Делмасу добродошлицу и успјех у обављању амбасадорске дужности.