Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Казању са предсједником Републике Татарстан Рустамом Минахановом.

Предсједник Додик је послије састанка са предсједником Минихановом рекао да се трећи пут сусрећу и да је ова посјета била више него успјешна.

„Имамо много шта да видимо и покушамо да сарађујемо у области ИТ-а, машиноградње, пољопривреде и других дјелатности, које су овдје веома развијене. Татарстан и главни град Казањ су домаћини манифестације на глобалном нивоу и колико знам у току ове године биће одржан и форум БРИКС-а“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је навео да је Татарстан једна од развијених република Руске Федерације.

„Доћи овдје је доћи међу пријатеље“, рекао је предсједник  Српске и додао да је у вријеме распада СССР-а предсједник Татарстана одржао јединство православаца и муслимана, није дозволио конфликт и зато су они данас једна од најразвијенијих република Руске Федерације.

Предсједник Додик је навео да су они јединствени, да тамо нема могућности да се виде различита тумачења актуелних догађаја, чак ни за Украјину.

„Оно што можете да чујете овдје, јесте да су пријатељи увијек добродошли. Водићемо се њиховим примјером“, истакао је предсједник Републике Српске и нагласио да је међунационална сарадња оно чиме се посебно поносе.

Фотографија: atvbl.rs