Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је у Санкт Петербургу да је сарадња у култури, односно културна дипломатија нешто што данас одржава свијет, који је нажалост изгубио контуре организованости и поштовања међународног права.

„Само сарадња у култури на неки начин интегрише свијет, што је у овим тешким временима значајно“, рекао је предсједник Додик у обраћању на сједници „Развој културне дипломатије“, у оквиру Међународног економског форума.

Предсједник Српске је нагласио да је због свега тога веома важна сарадња Републике Српске и Русије у различитим областима, а једна од њих јесте културе.

„Данас су тешка времена, а до њих су довели они који сада губе примат у свијету. Свијет који смо познавали прије неколико деценија више не постоји“, нагласио је предсједник Додик.

Према ријечима предсједника Републике Српске, створен је нови мултукултурни свијет који још нема своје институције да би могао регулисати процесе и обезбиједити стабилност.

„Зато морамо разумјети процесе и веома је важно одржати различите контакте“, истакао је предсједник Додик, те изразио захвалност домаћинима сједнице.