Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјестио је данас, заједно са предсједником Србије Александром Вучићем, село Памбуковица код Уба, гдје је разговарао са мјештанима.

Предсједник Републике Српске поручио је да је важно да Срби увијек буду заједно и да славе све побједе.

„Вјерујем у српске побједе, вјерујем у Србију и у све што она може да уради. У Памбуковици сте дали велики допринос томе“, истакао је предсједник Републике.

Предсједник Додик је захвалио предсједнику Србије што је данас са њим у том дивном крају.

Предсједник Српске је подсјетио да и у Републици Српској, његовом крају, има много мјеста названих Буковица, те навео да је он из села Мрчајевци, недалеко су и Топола и Александровац, а иста таква мјеста постоје и у Србији.

„То доказује да смо један народ“, навео је предсједник Републике.

Предсједник Додик је истакао да и Србима у Републици Српској стално покушавају да уруше идентитет и да кажу да нису народ и да им наметну да не гледају у Србију.

„Ми упорно гледамо у Србију. Они мисле да је то неки инат, да могу да направе БиХ насиљем према Србима, тврдећи да треба да изградимо наш идентитет, да је Србија далеко“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Републике је напоменуо да у Србију долази често и може да каже да се Србија дигла, али да се често заборави шта је то све урађено.

„Вучић је дигао Србију, побољшао њене капацитете. Без државе нема ништа“, изјавио је предсједник Додик.

Говорећи о путу који је предсједник Србије данас обећао мјештанима села Памбуковица, предсједник Српске је нагласио да је више од демократије то када неко дође и каже да ће да направи 12 километара пута и да се то може само када је сређена држава.

„Желим Србији и вама све најбоље. Бићу са вама на Ђурђевдан у мислима, то је моја крсна слава, и позваћу Вучића да га питам је ли завршено“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Додик је истакао да га је народ у Памбуковици дочекао једнако као што је и народ у Републици Српској увијек дочекивао Вучића, са најбољим емоцијама.