​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић и начелник Братунца Лазар Продановић свечано су отворили нову зграду општинског административног центра.

Нова зграда општинске администрације има површину 2.500 метара квадратних и у њој ће бити смјештене све службе ове локалне заједнице. У изградњу и опремање новог објекта општинске управе уложено је више од три милиона КМ, а средства су обезбиједили владе Републике Српске и Србије, као и општина Братунац.

„Велика је част бити данас у Братунцу и подарити грађанима један овакав објекат. Важну улогу у реализацији овог пројекта одиграли су прије свега људи који су тада били на челу ове локане заједнице, као и извиђач радова који је увијек ишао корак даље. Братунац је веома важан за Републику Српску територијално, географски и након Града Зворника представља највећу локалну заједницу у овој регији“, рекао је премијер Вишковић током церемоније отварања.

Премијер Вишковић је грађанима Братунца честитао Дан општине.

„Укупно 94 године од настајања ове општине част је свим грађанима поклонити овај величанствени објекат локалне управе, који ће, надам се, унаприједити и олакшати живот свих грађана који овдје живе да што брже и што лакше задовоље све своје потребе. То је оно што остаје забиљежено. Надам се да ће запослени имати боље услове за рад, што представља боље и квалитетније услуге за грађане“, истакао је предсједик Владе и додао да ће након изградње новог административног центра у Братунцу, слиједи још један велики посао – изградња обилазнице која ће знатно растеретити саобраћај и олакшати живот становницима Братунца.