Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, присуствовао је данас, у Бањалуци, промоцији пројекта Фондације „Визуелни архив српског страдања“, на којој је приказан дио потресних свједочења мајки, дјеце, супруга и родбине звјерски убијених Срба на простору бивше Југославије.

Пројекат Фондације „Визуелни архив српског страдања“ реализован је у сарадњи са Републичком организацијом породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, а под покровитељством предсједника Републике Српске.

Пројекат представља један од најзначајних и највиших националних интереса српског народа.

Њиме ће бити остављено, као трајни запис, свједочанство о страдању Срба током ратних дешавања деведесетих година прошлог вијека на простору бивше Југославије.

Данашњој промоцији присуствовали су и министри у Влади Српске, вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић, те представници Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Борачке организације Републике Српске, невладиних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и званице из јавног живота.