Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Братунцу да институције Републике Српске никада неће одустати од прикупљања и презентовања доказа о злочинима над Србима.

Пемијер Вишковић је навео да не изненађује однос Тужилаштва БиХ према злочинима над Србима, па тако ни чињеница да за злочине у братуначком селу Кравица, и 30 година послије, нико није процесуиран.

„Када се вратите 30 година уназад, испаде да су Срби сами себи радили злочине, а не неко други“, рекао је предсједник Владе Радован Вишковић у Кравици гдје је данас обиљежено 30 година од страдања 158 српских цивила и војника из овог мјеста и околних села погинулих у посљедњем рату, од којих су 49 муслиманске снаге из Сребренице и братуначких села убиле на Божић, 7. јануара, 1993. године.

Прдсједник Владе Републике Српске је истакао да је злочин почињен на свим странама и да сви који су одговорни морају бити процесуирани и кажњени.

„На овом споменику иза нас су имена оних који су дали животе за Републику Српску и на нама је да докажемо да ове жртве нису биле узалудне“, поручио је премијер Вишковић.

Он је нагласио да је Република Српска гарант опстанка и живота на овим просторима.

„Желе да нам ускрате и прославу Дана Републике, па се укључила и међународна заједница. Пуна су им уста помирења, а нико се није удостојио да дође овдје и поклони се жртвама које су убијене у својим кућама и то на дан рођења Исуса Христа“, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је истакао да је све документовано – и ко је починио злочин и ко је командовао, иако суд тврди другачије.

Предсједник Владе Српске поручио је да злочини у Подрињу никада неће бити заборављени, те изразио увјерење да ће и будућа покољења знати да се поклоне свим жртвама које су животе дале за Српску.