Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са министром унутрашњих послова Републике Србије Александром Вулином.

У срдачном и отвореном разговору, премијер Вишковић и министар Вулин оцијенили су да је сарадња између Републике Српске и Србије одлична и свеобухватна, те разговарали о могућностима њеног даљег унапређења кроз реализацију нових заједничких пројеката.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је јачање братских веза Републике Српске и Србије од виталног интереса за становништво с обје стране ријеке Дрине, те захвалио руководству Србије на континуираној помоћи и подршци Републици Српској и њеном развоју.

На састанку је наглашено да је мост „Братољуб“, који је недавно свечано отворен, омогућио још чвршћу повезаност, те отворио нову развојну перспективу за грађане овог подручја.

Министар Александар Вулин истакао је да ће Србија, као и до сада, наставити да помаже Републици Српкој, те да је брига о српском народу ван граница Србије, један од најважнијих приоритета Србије.

На данашњем састанку, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин размијенили су мишљења о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ.