Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се са делегацијом општине Глина и Српског народног вијећа са Баније, заједно са групом дјеце из овог града који бораве у посјети Бањој Луци.Током састанка, предсједник Владе поручио је да ће Република Српска учинити све што је у њеној моћи да помогне Србе са Баније и других дијелова Хрватске како би се лакше изборили са посљедицама разорног земљотреса који је погодио ово подручје у децембру прошле године, остављајући иза себе хиљаде људи без крова над главом.

Предсједник Владе Радован Вишковић указао је да је Влада Републике Српске помогла сународнике са Баније донацијом стамбених контејнера за привремено збрињавање, истичући да су Срби са Баније, али и других дијелова Хрватске, саставни дио српског националног корупуса и да заслужују сваку врсту братске помоћи.
– Драго ми је што је данас овдје са нама и група малишана из овог краја, заједно са њиховим родитељима, од којих су многи по први пут у Бањој Луци. Надам се да ће ово постати пракса и да ће дјеца из овог краја, који се суочава са разним проблемима, бити у прилици да чешће долазе у Републику Српску и упознају своје вршњаке, те да развијамо културу међусуобне солидарности – казао је предсјсденик Владе.
Овом приликом, предсједник Владе посебно се захвалио Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији, на челу са предсједником овог удружења Милорадом Арловим, који је и организовао посјету дјеце из Глине.
– Кад смо заједно, сви проблеми изгледају лакше рјешиви, а надам се да ћемо и будућности, организовањем међусобних посјета, бити у прилици да градимо нераскидиве везе између нашег народа, гдје год он живио – нагласио је предсједник Владе.
Током састанка, Бранка Митић Бакшић, замјеница градоначелника Глине, захвалила се Влади Републике Српске на несебичној помоћи у санирању посљедица разорног земљотреса, који је погодио овај крај, али и напоменула да велики број људи са овог подручја још није адекватно збринут.