Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик су на Јахорини свечано отворили новоизграђену кабинску гондолу „Пољице“, два шестосједа, два ски-лифта и седам километара нових вјештачких оснијежених стаза.Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је значај инвестирања у Олимпијски центар Јахорина који не заостаје за сличним дестинацијама широм Европе, те најавио улагања и у друге капацитете широм Српске, од Игришта до Мањаче.


„Ако не улажете, онда не можете очекивати ни бенефите ни резултате“, истакао је премијер Вишковић на отварању гондоле Пољице на Јахорини.
У свом говору је подсјетио на критике када су донијели одлуку да улажу у Јахорину, јер је очито да су, како је навео, неки имали друге визије па да неке објекте који су данас доведени у топ капацитет, вјероватно, како су научили, у лошем стању приватизују за мали новац.
Премијер Вишковић је истакао да су у питању најсавременије инвестиције у Јахорину, гондола на Пољицама која, каже, ни по чему не може заостати ни за којом гондолом широм Европе.


„Данас је Јахорина препознатљива, у рангу је најозбиљнијих туристичких и скијашких капацитета у Европи, овђе има шта да се види и понуди“, рекао је премијер Вишковић и додао да је за мало више од десет дана од званичног почетка зимске сезоне више од 20.000 људи дошло да користи садржаје Олимспијског центра.
Предсједник Владе је са поносом истакао да је Република Српска дошла у позицију и на Јахорини може да понуди оно што се нуди у зимским центрима у Европи.
„Градићемо и радићемо у наредном периоду. Наша је намјера да се развијају и други капацитети широм Републике Српске, од Игришта па до Мањаче у западном дијелу Српске. Желимо да градимо сличне капацитете и осталим нашим грађанима понудимо овакве садржаје да не морају путовати стотине и више километара“, истакао је премијер Вишковић.

Поносан је што ће у Јахорину и у наредном периоду поново улагати, не само Република Српска, не само Олимпијски центар, јер ту, појаснио је, новац улажу и домаћи привредници.
„Са поносом можемо да кажемо да је Јахорина данас велико градилиште и да смо дошли у позицију да се за само нешто више од годину дана, када се квадрат земљишта продавао од 80 до 100 KМ, данас стигло до 2.000 евра“, навео је премијер Радован Вишковић.
Према ријечима премијера, то је знак да су на добром путу, да имају добре визије, али и добар менаџмент у Олимпијском центру који је препознао шта треба да ради и понуди гостима.