Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано је у Палама отворио нови објекат Дјечијег центра „Бубамара“ и поручио да ће Влада Српске подржати и додатно проширење капацитета ове предшколске установе.


„Посебно је задовољство да, као предсједник Владе, осим свих свакодневних обавеза, имате и овакве догађаје који релаксирају и чине срећним“, поручио је предсједник Владе.


Предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да је данас упознат са чињеницом да је вртићке капацитете потребно још проширити, због интересовања родитеља, који би своју дјецу упсали у ову предшколску установу.

„Према данашњим информацијама, има око 50 дјеце, која нису успјела да се упишу у овај вртић, због недостатка капацитета. Учинићемо све да у наредној години омогућимо и тој дјеци упис. Настојаћемо да вртић на Палама има капацитет за све који су заинтересовани“, поручио је предсједник Владе Радован Вишковић.


Заједно са предсједником Владе, врпцу су пресјекли начелник општине Пале Бошо Југовић и директор Дјечијег центра „Бубамара“ Вања Југовић, која је изразила захвалност предсједнику Вкаде Радовану Вишковићу, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, као и локалној заједници за помоћ у изградњи новог објекта.


Након отварања нових просторија вртића, предсједник Владе Радован Вишковић присуствовао је ломљењу славског колача, поводом Дана и крсне славе општине Пале – Велике Госпојине.