​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Бањој Луци свечаној академији поводом 30. годишњице од оснивања Народне скупштине Републике Српске.У изјави медијима, предсједник Владе честитао је грађанима Републике Српске овај, значајнији јубилеј, истичући да је 30. годишњица Народне скупштине представља догађај од огромног значаја за све становнике Републике Српске. 

– Ово је веома значајан датум за опстанак српског народа на овим просторима. Јер, велико је питање шта би било са српским народом да није било храбре одлуке посланика тадашњег сазива Скупштине БиХ. И тог, 24. октобра 1991. године, та одлука је била изнуђена и практично одговор на ранију одлуку бошњачко-хрватске коалиције о иступању БиХ из Југославије. И данас, 30 година послије, у пракси се потврђује да су српски посланици били у праву кад су донијели овакву одлуку – рекао је предсједник Владе.

Говорећи о актуелним политичким дешавањима, предсједник Владе истакао је да је актуелна политичка криза резултат одлуке ОХР-а и високог представника о наметању закона који су и довели до кризе.

– Кад Народна скупштина Републике Српске, с друге стране, затражи да се поштује Устав онда се проглашавамо рушитељима ове земље, а они који су иницирали кризу сада нас позивају на договор, суживот и добробит БиХ. Као и онда. Народна скупштина и данас мора да заштити интерес народа Републике Српске – казао је предсједник Владе.