Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствоваo je у Београду програму обиљежавања Дана сјећања на страдале у НАТО агресији 1999. године.


Комеморативном програму у Комбанк дворани присуствовали су и Његова светост патријарх српски Порфирије, предсједник Србије Александар Вучић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједница Владе Србије Ана Брнабић, чланови Владе Србије и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић.
Његова светост патријарх српски Порфирије подсјетио је да су у НАТО бомбардовању Србије, током које се српски народ бранио од агресије, страдали невини људи.


Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је у обраћању рекао да се посљедице НАТО бомбардовања Србије и Републике Српске и данас осјете, упитавши зашто је НАТО баш на српски народ бацао бомбе и осиромашени уранијум.
Предсјендик Србије Александар Вучић је нагласио да је НАТО сваки дан агресије убијао по једно дијете, али да је српски дух несаломив и непобједив, подсјетивши да је НАТО агресија на Србију прошла без казне и одговорности.
Током 78 дана НАТО агресије на Србију кориштена су убојна средства забрањена међународним конвенцијама, укључујући касетне бомбе и гранате пуњене осиромашеним уранијумом.


Одлука о бомбардовању, први пут у историји, донесена је без одобрења Савјета безбједности УН.
У ратним разарањима уништени су многи привредни инфраструктурни објекти.
Укупна ратна штета процијењена је на више од 100 милијарди долара, не рачунајући непроцјењиву штету нанесену природној средини и дугорочне посљедице по здравље људи.

У великим цивилним разарањима, незабиљеженим у савременој свјетској историји, убијено је неколико хиљада људи, а више од 6.000 задобило озбиљне повреде, које су у великом броју изазвале трајни инвалидитет.